Een implantaat

Een implantaat kan het beste gezien worden als een soort kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Deze permanente vervanging dient als een nieuw stevig fundament. De meeste implantaten zijn cilindervormig en hebben een schroefdraad aan de buitenkant. Ze zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot aan hecht waardoor het implantaat vast groeit. Het implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is acht tot veertien millimeter lang.

Wanneer worden implantaten gebruikt
Als de eigen tanden en kiezen inclusief de wortel niet meer aanwezig zijn of als deze niet meer te behouden zijn, kan gedacht worden aan het toepassen van implantaten. Bij iedere volwassene kan in principe een implantaat worden geplaatst. Wel is er voldoende kaakbot nodig. Dit kan na worden gegaan door bijvoorbeeld een röntgenfoto te maken.

Wat kan er op implantaten worden gemaakt
Na het plaatsen van implantaten kan een kroon, brug, frame of een volledige prothese op de implantaten worden gemaakt. Bij een volledige prothese wordt op de implantaten eerst een drukknop geplaatst. Hierdoor krijgt de prothese meer houvast.

Wat zijn de voordelen van een prothese op implantaten
Een gewoon kunstgebit heeft dikwijls onvoldoende houvast op de kaak. Dat is vervelend als u spreekt en/of als u eet. Het kan u onzeker maken en in gezelschap kunt u erdoor in verlegenheid worden gebracht.
Een prothese op implantaten is een kunstgebit dat vastklikt. Het zit comfortabel en geeft u zekerheid en zelfvertrouwen als u praat. U kunt weer eten wat u wilt en lachen zonder een hand voor uw mond.

Hoe groot is de kans van slagen
Zeer groot. Goed onderzoek vooraf maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Toch kan er direct aansluitend na het plaatsen van een implantaat tijdelijk ongemak zijn in de vorm van napijn of zwelling. Ook komt het een enkele keer voor dat een implantaat niet vastgroeit en moet worden verwijderd. Daarnaast is het succespercentage van implantaten bij niet-rokers hoger dan bij rokers. Ook overmatig alcoholgebruik kan het succes van het implantaat nadelig beïnvloeden.

Buiten onze praktijkuren zijn wij telefonisch alleen voor spoedeisende gevallen bereikbaar via een semafoon.

Een afspraak maken voor een eerste of een vervolgbehandeling kunt u telefonisch doen. Hiervoor belt u maandag t/m donderdag tussen 09.00 - 13.00 uur of tussen 14.00 - 15.30 uur met telefoonnummer 030 - 2672215. Buiten deze tijden kunt u inspreken op het antwoordapparaat.

In overleg met u bereiken we het beste eindresultaat. We zetten onze ervaring, kennis en capaciteiten in voor een optimale zorg om zo op lange termijn gezond peri-implantair weefsel te behouden.

“Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de mogelijkheden van een implantaat. Voor- en nazorg zijn misschien nog wel belangrijker dan het plaatsen van het implantaat zelf.“

drs. Lotte Pull ter Gunne, implantoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 - 2672215

implantologie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 implantologie•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2015 - 2024 Implantologie Utrecht |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf