Actueel


Nazorg van implantaten

Recent is een retrospectieve analyse gepubliceerd van een cohort van edentate patiënten met een implantaat-gedragen prothese in de onderkaak. Het bleek dat de naleving door patiënten van de noodzakelijke nazorg laag is en daarom aandacht verdient in de toekomst, aangezien vroege diagnose, detectie en regelmatig onderhoud sleutelfactoren zijn voor de preventie van peri-implantits. Voor degene die consistent terugkwamen voor jaarlijkse evaluaties met begeleiding in de zelfzorg en professionele reiniging bleek dat de conditie van de peri-implantaire weefsels stabiel, de omgeving een licht verminderde bloedingsneiging had en in sommige gevallen pocketreductie. Klik hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Nieuwe muurtekening Banksy

De recente muurtekening van Banksey toont een dame die door flink te niezen haar bovenprothese verliest. Het open en bloot niezen is een knipoog naar de huidige maatregelen ten tijde van Corona. Het verlies van het bovengebit was haar met een 'klikgebit' op implantaten niet overkomen. Zie hier een afbeelding van de muurtekening.


Artikel over het doorschemeren van implantaten

Recent hebben onze implantologen een artikel geschreven over de behandeling van het doorschemeren van implantaten. Klik  hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Buiten onze praktijkuren zijn wij telefonisch alleen voor spoedeisende gevallen bereikbaar via een semafoon.

Een afspraak maken voor een eerste of een vervolgbehandeling kunt u telefonisch doen. Hiervoor belt u maandag t/m donderdag tussen 09.00 - 13.00 uur of tussen 14.00 - 15.30 uur met telefoonnummer 030 - 2672215. Buiten deze tijden kunt u inspreken op het antwoordapparaat.

In overleg met u bereiken we het beste eindresultaat. We zetten onze ervaring, kennis en capaciteiten in voor een optimale zorg om zo op lange termijn gezond peri-implantair weefsel te behouden.

“Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de mogelijkheden van een implantaat. Voor- en nazorg zijn misschien nog wel belangrijker dan het plaatsen van het implantaat zelf.“

drs. Lotte Pull ter Gunne, implantoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 - 2672215

implantologie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 implantologie•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2015 - 2021 Implantologie Utrecht |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf